Kronisk Prostatit och Borrelia

· Akupunktur, Bulletin
Authors

Man 53 år. Första konsultationen2012-02-29. Frekvent urinering sedan tjugo år tillbaka, huvudvärk med tinnitussedan drygt ett år efter fästingbett.Symptomen inkluderar också enobehagskänsla över hela kroppen. Ljust färgad tunga med lite beläggning.

Diagnos: Kronisk prostatit, Borrelia (kvarhållning av kyla och fukt).

Akupunktur: Guanyuan, Hegu, Xuehai, Liguan, Yinlingquan, Mingmen, etc.

Örter: Cangzhu10, Huanglian3, Wuyu5, Zhigancao10, Chuan Xiong10, Chen Pi10, Chao Baizhu10, Ze Xie8, Dangshen10, Shanyao10.

Efter tolv akupunkturbehandlingar var huvudvärk och tinnitus borta, och efter tjugofyra akupunkturbehandlingar försvann den frekventa urineringen. Under behandlingsperioden ändrades punkterna och örterna varje gång enligt den aktuella diagnosen. Efter totalt 35 akupunktur och ört-behandlingar var alla symptom borta. En uppföljning nu visar att allt är ok.

Fukt är en patologisk faktor som är svårare att avlägsna än andra faktorer.När den kombineras med kyla kan den påverka många organsystem, men främst mjälte och njurar.Patienten kan lida av trötthet, muskelsmärta, frekvent urinering, och även ha en känsla av att sitta i kallt vatten. Att avlägsna kylan och fukten är en avgörande strategi för hela behandlingen. Borrelia, i sin akuta fas, visar vanligtvis en “het” natur, men i sin kroniska fas uppvisar den mer ”fukt” och/eller ”kyla”. Detta beror på att den breda involveringen har skadat“Yang Qi” (försvarssystemet) som då förlorat sin ”uppvärmande” funktion.

Share
Keywords: akupunktur östermalm akupunktur östermalm