Behandlingar

 

Akupunktur

Auriculoterapi

Örtbehandling

Koppning

Akupunktplåster

Ört-jon introducering

 

Vanliga frågor och svar om behandlingen:

Vad ska jag se upp med innan akupunkturbehandlingen?

Akupunktur är en mycket säker behandlingsmetod, och generellt sett finns det inga speciella krav innan behandlingen. Men det finns några saker man bör undvika innan en akupunkturbehandling: 1)att vara alltför hungrig eller alltför mätt; 2) intensiv fysisk aktivitet.

Dessutom, kom nyduschad för din akupunkturbehandling, inte bara för att undvika dålig lukt som kan störa doktorn (det kan händaTongue Out), utan för att undvika infektion från behandlingen (även om risken i stort sett är obefintlig eftersom vi använder engångsnålar och steriliserar huden före behandlingen).

.

Share

Hur många gånger måste jag behandlas?

Det är en väldigt svår fråga eftersom vi alla har olika grundläggande hälsotillstånd och kan få olika respons på samma behandling. Därför kan antalet behandlingar som behövs variera kraftigt. En seriös doktor säger inte “inga problem, du kommer att bli frisk efter N antal behandlingar, det garanterar jag” även om han kanske vet det. Kanske får du ett lite lustigt svar; “vi försöker att klara det så fort som möjligt, men först måste vi börja”Tongue Out

Share

Hur ofta ska jag komma på behandling?

Vanligtvis behövs det åtminstone två behandlingar i veckan i början för att uppnå en stabil effekt. När symptomen har kontrollerats på ett bra sätt kan vi minska till en behandling i veckan. När vi känner att vårt tillstånd är helt bra, och tungan och pulsen visar att vi är helt botade minskar vi till en gång varannan vecka, för att efter en tid sluta helt. För kroniska problem kan det ta lång tid, så innan du börjar med behandlingen så fråga dig själv; Behöver jag verkligen den här behandlingen? Har jag råd att betala under lång tid? Har jag tid att gå till Dr Weiwu två gånger i veckan? Om svaret är “ok”, så är det bara att sätta igång!

Share

Varför blir jag trött efter akupunkturbehandlingen?

Det gäller inte alla, det är bara i vissa sällsynta fall man får den här reaktionen. Den huvudsakliga mekanismen för en akupunkturbehandling är att åter-distribuera energin i kroppen. Till exempel, om du inte har tillräckligt med energi i njurarna, “brist i njuren”, så kommer akupunkturbehandlingen att föra dit energi från andra delar av kroppen, och energin i restenav kroppen blir då relativt “låg” – därför blir du trött. Men oroa dig inte, dina friska organ kommer att få energi från naturen snart, och dina njurar är nu starkare med den “lånade” energin från andra organ.
Det här fenomenet är speciellt märkbart när vi behandlar “lokala problem” (som struma) eftersom din energi motiveras till att slåss mot de patologiska faktorerna i det lokala området, och då kommer du att känna dig utmattad, febrig, torr mun, huvudvärk…. Det är normalt.
När du har en långvarig stagnation (som migrän på grund av blodstas), och man med akupunkturens hjälp försöker få energin att “ta sig igenom” den stagnerade punkten, kan smärtan bli värre. Men oroa dig inte, det är som en förlossning, när “bebisen” kommer ut så försvinner smärtan automatiskt.
Det finns ytterligare några liknande tillstånd som dessa, vi kallar dem “positiva reaktioner”.

.

Share

Akupunktur eller örter, vilket är bäst?

Både akupunktur och örter är bra behandlingar som har använts i Kina i tusentals år för otaliga, vitt skilda problem. Vi kan säga allmänt att akupunktur verkar från utsidan och örter från insidan, så en kombination av båda fungerar bäst, men blir givetvis dyrare. Vi föreslår att du börjar med akupunktur eftersom det är lätt både att utföra och få. Allt du behöver göra är att ligga ner och slappna av.

Share

Är auriculoterapi smärtsamt?

Nej och ja. Auriculo-terapi innebär att man applicerar små ört-frön på ytterörats hud. Under appliceringen känner man ingen smärta, men sedan görs en mild “massage” på de små fröna för att få en starkare effekt av behandlingen. Den stimuleringen är vanligtvis smärtsam – och den är parallell med ditt tillstånd. Det betyder att om du har en allvarlig störning så känner du mer smärta. När ditt tillstånd blir bättre, så har du mindre smärta. Sammanfattningsvis kan man säga att nästan alla människor kan acceptera en viss grad av smärta. Ibland beskrivs smärtan som en “positiv smärta”, det vill säga behandlingen är i stort sätt smärtfritt.

Share

Ska jag massera de små fröna efter auriculoterapin?

Nej, det behövs inte. Felaktig massage kan leda till att fröna flyttar sig; och en annorlunda stimulering kan framkalla ettannorlundaresultat. Så det enda du behöver göra är att sitta ner, dricka en kopp kaffe och säga “ah, jag har ett groende hopp…”

Share

Kan jag duscha efter auriculo-terapin??

Ja, vi använder ett vattentätt material, så du kan duscha och till och med simma. Givetvis ska du inte använda handduken hårdhänt och skrapa på fröna.

Share

Ska jag ta med mitt CT resultat vid besöket?

Generellt sett inte. TCM behandlingen baseras på sin egen diagnos. Under antiken hade vi inga CT, röntgen, EKG, B-ultraljud, men man utförde redan akupunktur och ört-behandlingar. Det betyder att CT inte är ett måste. Vidare så är TCM diagnosen en sub-funktions diagnos; ibland kan inte maskinen upptäcka något onormalt, men din puls och din tunga avslöjar redan ditt problem. Vi har många exempel på personer med kraftigt ryggont där CT inte visar någonting, så varför ska vi försena vår behandling med att vänta på en CT test? Vi anser att det är bättre att börja behandla och sedan se om man verkligen behöver göra en CT. Om dina symptom försvinner av behandlingen så behöver du inte göra CT. För andra lab-tester gäller samma princip.

Share

 

Specialerbjudande under oktober 2012:

1.Studenter får 20 % rabatt vid uppvisande av student legitimation.
2.När “grupp” kunder, som företag och familjer köper en hel omgång behandlingar (15 gånger) får de20 % rabatt.

Keywords: akupunktur östermalm akupunktur östermalm