Varför blir jag trött efter akupunkturbehandlingen?

Authors

Det gäller inte alla, det är bara i vissa sällsynta fall man får den här reaktionen. Den huvudsakliga mekanismen för en akupunkturbehandling är att åter-distribuera energin i kroppen. Till exempel, om du inte har tillräckligt med energi i njurarna, “brist i njuren”, så kommer akupunkturbehandlingen att föra dit energi från andra delar av kroppen, och energin i restenav kroppen blir då relativt “låg” – därför blir du trött. Men oroa dig inte, dina friska organ kommer att få energi från naturen snart, och dina njurar är nu starkare med den “lånade” energin från andra organ.
Det här fenomenet är speciellt märkbart när vi behandlar “lokala problem” (som struma) eftersom din energi motiveras till att slåss mot de patologiska faktorerna i det lokala området, och då kommer du att känna dig utmattad, febrig, torr mun, huvudvärk…. Det är normalt.
När du har en långvarig stagnation (som migrän på grund av blodstas), och man med akupunkturens hjälp försöker få energin att “ta sig igenom” den stagnerade punkten, kan smärtan bli värre. Men oroa dig inte, det är som en förlossning, när “bebisen” kommer ut så försvinner smärtan automatiskt.
Det finns ytterligare några liknande tillstånd som dessa, vi kallar dem “positiva reaktioner”.

.

Share
Keywords: akupunktur östermalm akupunktur östermalm