Akupunkturplåster mot KOL och astma

· Blogg
Authors

KOLAkupunktur

Akupunktur är förmodligen den mest välkända av de komplementära behandlingsformerna i västvärlden. Den har praktiserats i Kina i tusentals år och blir allt populärare i resten av världen. Inom den västerländska kulturen är det ofta svårt att förstå exakt hur stimulering av akupunkturpunkter fungerar.

    Enligt den kinesiska medicinen är människan frisk när vår livskraft ”Qi” flödar fritt. Då äger vi optimal fysisk, psykisk och själslig hälsa.

    Den grundläggande principen bakom traditionell akupunktur är att det i naturen finns två växelverkande krafter som kallas yin och yang. De samspelar med varandra både i universum som helhet och inom varje individ.

    Vid sjukdom är målet för akupunktören att återskapa balansen och harmonin mellan yin och yang och därmed få vår livskraft ”Qi” att flöda fritt. Vilket behandlar de symtom som av olika orsaker är resultatet av en allvarlig störning i livskraften.

Vintersjukdomar

Vintern påverkar oss människor. Många av oss får förkylningar, influensor, ökad astma, svårare bronkit osv. Enligt Kinesisk medicin påverkar vintern vårt inre ”Yang Qi”. Yang står för värme och aktivitet bla. Om vi är mycket sjuka på vintern kan vi behöva aktivera vårt inre Yang Qi för att bli friska.

Akupunkturplåster

Akupunkturplåster används med speciella örter, applicerade tre gånger på akupunkturpunkter var nionde dag. Diagnos görs först av en erfaren läkare som därefter gör en speciellt avpassad blandning och skapar plåstren för applikation.  Enligt kinesisk tradition appliceras det första plåstret på dagen för vintersolståndet, det andra  9 dagar senare och det tredje 18 dagar senare. Förutom dessa traditionella datum går det att applicera plåstren andra dagar med samma intervall.  Plåstren ska sitta kvar 4-6 timmar vid varje applikation. Detta skall göras tre år i rad för bästa effekt. Vi har sett mycket bra resultat, speciellt för barns astma.

    Den huvudsakliga funktionen med akupunkturplåster är att förbättra immunsystemet, aktivera blodcirkulationen samt att eliminera inre patologiska faktorer etc.

    Vår kliniska erfarenhet har visat att vinterbehandlingen är lämplig för KOL, astma, allergisk snuva, kronisk bronkit, frekventa förkylningar, kronisk gastrit, kolit, kronisk smärta etc.

Share
Keywords: akupunktur östermalm akupunktur östermalm