Varför har jag ett brist-tillstånd?

· Others
Authors

Detta är en mycket vanlig fråga som jag får av mina patienter när jag ställer diagnosen “brist-tillstånd”. De tycker det är konstigt och undrar varför?

    Det finns många orsaker. Först och främst har det att göra med kroppskonstitutionen. Vi människor får alla olika “gåvor från naturen” när vi föds. Vissa kan vara svagare och andra starkare. För två år sedan läste jag en förvånande rapport, som skrivits av min kurskamrat på Karolinska Institutet, som sa att människor födda vissa månader oftare tycks drabbas av Amyotrophic Lateral Sclerosis (ALS). Detta tyder på att människor kanske möjligen har en medfödd “brist” som kan relateras till ett visst patologiskt tillstånd när de växer upp. Å andra sidan har de förvärvade faktorerna under vår uppväxt också en stark påverkan på oss. Exempelvis, de som arbetar med IT och sitter framför datorn 16 timmar om dagen löper stor risk att förstöra sin hälsa. Även matvanor, andra omständigheter och sociala faktorer kan påverka oss människor mycket. Vi måste vänja oss vid tanken att från det vi föds så rinner vårt liv bort lite för varje ögonblick som går. Vi måste därför utöva sport, ta antioxidanter och stärka vår livskvalité på många sätt.

    Låt oss förställa oss att vi är en maskin som har inre “batterier” som ger oss energi för våra aktiviteter.  Styrkan på dessa batterier går ner hela tiden, och det krävs en konstant bra livsstil för att de ska hålla så länge som möjligt. Vi kan inte ändra på det vi fått av naturen, men vi kan ta hand om det på bästa sätt, eller hur?

Share
Keywords: akupunktur östermalm akupunktur östermalm