Panikattack/Globus

· Bulletin, typiska fall
Authors

Vi har varit till ett antal vårdcentraler och akutmottagningar i ca 1.5 år, in och ut som en jojo. Min dotter, då 12 år, klagade på att hon kände nånting i halsen och att det fastnade mat på vägen ner. På grund av detta fick hon även panikattacker eftersom hon inte visste vad det var och om det kunde vara farligt. Kan man inte andas för att nåt sitter i halsen kan man ju dö?! Försökt förklara för henne att är det något i vägen så ser kroppen till att bli av med det. Men det hjälpte inte.

Detta återkom lite väl ofta och vi gick till vårdcentralen. Första vändan tittade dom i halsen men kunde inte se nånting och skickade hem oss. Sen har vi varit fram och tillbaka till vårdcentralen, dom har tagit ett antal prover, även på avföringen då hon varit väldigt lös i magen till och från. Prover visade ingenting. Hon fick hostmedicin utskrivet pga överdrivet mycket slem i halsen, Hennes symptom återkom ca 7-10 ggr per månad och ungefär lika många gånger var vi till akutmottagningen eller vårdcentralen. Hon har genomgått gastroskopi men ingen hittar nåt fel på henne. Vi får bara till svar att det troligtvis är psykist… vilket mycket väl kan vara så då hennes familjeförhållanden varit en berg och dalbana sen detta började. (Vi har delad vårdnad men hon bor bara hos mig då hon inte kommer överrens med pappas nya fru)  Men ändå, om det nu bara är psykiskt så ska inte en 12-åring behöva ha dessa problem. Nåt måste väl gå att göra???!!! Men, inte inom den svenska vården i alla fall… Jag började googla och googlade lite till och ännu lite till, Har googlat på sidor i USA för där verkar det finnas allt möjligt, kanske att nån vet nånting. Började bli desperat. Då hittade jag nåt som kunde stämma in på min dotter, nu fyllda 13. Globus sensation finns det nåt som heter och det är som en klumpkänsla i halsen. Kanon! tänkte jag, går gladeligen med detta till vårdcentralen och säger att detta är det hon har högst troligt eftersom alla symptom stämmer in på henne, Får då till svar att det finns ingen medicin mot detta…. Ehh… va?! “Det man gör är att man ger patienten lugnande besked att det är inget farligt, beror troligt på något psykiskt så hon skulle behöva prata med någon om sina problem….”   Jaha,,, men det har hon redan gjort i 1 års tid, även gått till en logoped för att få henne att äta mer eftersom dom tror att det har hängt ihop med sväljningssvårigheter.

Hem igen och googlade vidare på Globus både här i Sverige och utomlands, mer och mer övertygad om att det är ju Globus hon har, varför finns det ingen hjälp att få??

Efter ett antal dagar framför datorn och hundratals sidor senare så dyker det upp någon som har haft samma problem i USA, denna person blev hjälpt av akupunktur, MEN, inte den svenska sorten (dom har ingen koll här i Sverige, tro mig vi har provat). Kinesisk akupunktur hade personen i USA blivit hjälpt av i alla fall. Så sökte vidare och det fanns ju ett antal i utlandet, så jag tänkte att vi får väl boka en tid i USA och åkta dit. Vi provar allt nu. Men då av en händelse så dök det upp en svensk sida i alla mina sökningar. www.akupunktur.care eller www.tcmyi.se (samma sida) Yes! det finns i Sverige. Läste lite på sidan och Weiwu Wang, M.D., PhD. (läkare och filosofie doktor) har en praktik vid Karlaplan. Vi bokade en tid i februrari 2016, vi gick tid, fulla av skepsis, vi har ju redan provat allt vi kan komma på. Min dotter var ganska trött på mig vid det här laget, har dragit iväg henne till allt möjligt. Hon har i princip gett upp och tänker att hon kommer få leva med detta resten av sitt liv. Skam den som ger sig tänker jag. Vi pratade med den jättetrevliga Weiwu som berättade att han vill göra ett försök att hjälpa henne. Han sa också till oss att han har haft andra patienter med samma problem som blivit friska. Men det skulle komma att mellan 3 månader till ungefär ett halvår, eventuellt längre. Ok, sa vi. Vi testar för nu har jag i alla fall slut på idéer.

Vi började gå 2 gånger i veckan till Weiwu, han tog pulsen på min dotter och tittade på tungan, efter det fick vi gå in i ett rum och så satte han akupunkturnålar på händer och ben/fötter, till detta hör att min dotter är extremt nålrädd men var ändå villig att göra ett försök, så hon bet ihop om rädslan och härdade ut i ca 45 minuter. (Hon har varit såå imponerande duktig under hela denna tiden)

Efter ca 2 månader började vi märka skillnad, hennes symptom som förut varit 7-10 ggr per månad hade faktiskt minskat till ca 5 ggr per månad dvs ca en gång/vecka! Vi har fortsatt att gå till Weiwu och nu, ganska exakt 6 månader sen vi började behandlingarna så har hon varit i princip symptomfri dom senaste 2 månaderna. Det händer att det kommer en attack ibland, men hon har lärt sig hantera det mycket bättre nu när det inte är så ofta. Vi kommer fortsätta gå till Weiwu ca 2 ggr i månaden tills hon är helt bra, det kan ta ett par månader till eller ett år, det spelar ingen roll, vi går så länge det behövs.

Både jag, min dotter och hennes pappa är Weiwu Wang för evigt tacksamma!

 

Om det finns nån som har samma problem, Globus Sensation. så ta kontakt med Weiwu Wang på www.akupunktur.care. Ni kommer att bli hjälpta, garanterat! 🙂

 

 

Med vänliga hälsningar

Mona, Peter och Angelica

Share
Keywords: akupunktur östermalm akupunktur östermalm